Välj rätt domännamn för din hemsida

Att skapa en hemsida handlar inte bara om att skapa ett bra innehåll och skaffa de funktioner du vill att din hemsida ska ha, utan även att registrera ett passande domännamn som gör det lättare för internetanvändare att hitta och söka efter din hemsida.

Vad är ett domännamn?

När du ska skapa en hemsida kommer du att få ett domännamn som är tillägnat din specifika hemsidas adress. Domännamnet är ett namn som egentligen är ett alternativ till IP-adresserna och som är lättare att komma ihåg än en IP-adress. När du jobbar via ett webbhotell får du oftast ett standardiserat domännamn som du senare kan ändra till något annat som du tycker passar dig och din hemsida bättre, men då måste du först se till att ingen annan har just det domännamnet och därefter kommer du troligtvis få betala för att få ha det domännamnet du önskar.

Hur du väljer rätt domännamn

När du ska välja ditt domännamn bör du göra det med omsorg. Dels bör det vara enkelt för internetanvändare att komma ihåg ditt domännamn och dels bör ditt domännamn vara anknutet  till hemsidans innehåll och funktion. Domänen bör inte heller vara för långt eller komplicerat med konstiga tecken eller komplicerade ord. Ett domännamn som är så kort, men beskrivande som möjligt, är att föredra.

I samband med att du väljer domännamn kommer du även få välja om du vill ha ett domännamn med .se, .nu, .org och så vidare. Det är inte alltid möjligt för dig att välja fritt vilket av dessa du vill ha och vissa domäner kostar lite mer än andra, exempelvis brukar .se vara dyrare än andra domännamn.

Om du tycker det är värt pengarna kan du även köpa alla andra domännamn som liknar ditt, så att ingen med ett liknande domännamn kan sno uppmärksamheten från din hemsida.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.