Allt viktigare med ett snabbt webbhotell

Home/Okategoriserade/Allt viktigare med ett snabbt webbhotell


I det här inlägget tänkte jag berätta varför det har blivit allt viktigare med ett snabbt webbhotell och hur du egentligen vet att ditt webbhotell är snabbt.

När man besöker en ny hemsida så brukar man ge den max tre sekunder innan man stänger ner och öpnnar en annan om sidan laddar för långsamt. Man behöver helt enkelt ett snabbt webbhotell så att du inte tappar dina besökare. Dock så finns det andra fördelar med ett snabbt webbhotell som jag tänkte ta upp här. Google har ett verktyg som mäter hur snabbt din hemsida laddar och vad som behöver åtgärdas: http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är en av dom bästa metoderna för att få fler besökare på internet och innebär kortfattat att man optimerar sin hemsida så att sökmotorerna ska tycka om den och relatera den till olika sökord som är relevanta för din hemsida. Säljer du skor och lyckas ranka högt på tex sökordet ”billiga skor” så får du helt enkelt relevanta besökare som antagligen kommer köpa skor hos dig. Google som är den största sökmotorn har en algoritm som består av över 100 olika faktorer där dom bestämmer vem som ska ranka högt. En av dom viktigare faktorerna för lyckad sökmotoroptimering är att ha en snabbt hemsida. Fixar du alltså ett snabbt webbhotell så kommer det också hjälpa dig att ranka högre upp i Google. Därför är det värt att lägga någon hundralapp extra per år för ett snabbare webbhotell som kan generera mycket mer pengar till dig långsiktigt. För att läsa mer om sökmotoroptimering kan du besöka Ribacka.se som är väldigt duktiga inom det området.

Hur vet man om ett webbhotell är snabbt?

Det är väldigt svårt att i förväg veta hur snabbt ett webbhotell är och det finns ett fåtal mätningar där man har fösökt jämföra de olika webbhotellen som finns. Jag kan direkt säga att många av mätningarna är felaktiga eller för dåligt gjorda så det absolut bästa man kan göra är att läsa olika recensioner, precis det jag kommer skriva nu. Jag har nämligen testat ett flertal webbhotell i Sverige och kan utan tvekan säga att nästan alla håller hög kvalité. Man är ju flera som delar på en server vilket gör att andra kunder kan belasta servern så du också drabbas. Detta är helt oundvikligt och det viktigaste här är hur ditt webbhotell hanterar detta. Jag rekommenderar Crystone och City Network här då dom båda har en bra support där man kan be om att bli flyttad om man är missnöjd med snabbheten.

Sammanfattningsvis så vill jag säga att du bör lägga någon extra hundralapp för att kunna förvänta dig en snabbare tjänst. Läs recensioner på internet likt denna och välj sedan ett webbhotell här från vår lista och ta det som du tycket känns bäst. Lycka till!

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.