Att tänka på vid val av webbhotell

Home/Okategoriserade/Att tänka på vid val av webbhotell

När det är dags att sätta upp en hemsida på nätet eller om man kanske vill börja blogga behöver man hyra plats på ett webbhotell. På ett webbhotell kan man placera sin hemsida så att besökarna kan hitta den på internet. Om man ska publicera en enkel hemsida eller blogg så krävs det inga avancerade funktioner eller verktyg. Istället klarar man sig oftast med det hemsideprogram som finns på webbhotellet och ingår i webbhotellpaketet. Om man däremot ska sätta upp en hemsida och kanske även en e-butik för sitt företag så är man i behov av ytterligare resurser och verktyg.

Webbhotellspaket för privatpersoner och bloggare

När man sätter upp en egen privat hemsida eller vill skapa en blogg där man kan skriva om dagliga händelser i livet räcket det med ett enkelt webbhotellpaket. Då ingår ett utrymme för att placera hemsida, man får utrymme på en server med hyfsad prestanda. Man får också tillgång till verktyg som bland annat ett hemsideprogram eller ett webbpubliceringsverktyg som exempelvis Wordstar. Med Wordstar får man tillgång till ett stort antal designmallar och kan sedan enkelt publicera information, bilder och video med en enkel texteditor. Det gör att man inte behöver någon kunskap om webbprogrammering utan kan istället lägga sin fokus på den information man vill publicera. Ett enkelt webbhotellpaket för privatpersoner kostar normalt bara några 10-tals kronor per månad att hyra.

Webbhotellspaket för företag

För företag så har webbhotell speciella företagspaket där alla verktyg som företaget behöver ingår. Många webbhotell erbjuder också företag att använda olika applikationer som exempelvis e-butiker, som man kan installera endast med ett musklick. Ett webbhotellspaket för företag har också en god prestanda på servern som gör det möjligt för besökarna att snabbt ladda sidorna. Oftast finns det också en mängd olika säkerhetsfunktioner som man kan välja till för att erhålla högsta säkerhet och trygghet till sina besökare och för företaget själv. Webbhotell för företag kostar från några 10-tals kronor per månad upp till några hundralappar.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.