Att tänka på vid val av webbhotell

Home/Okategoriserade/Att tänka på vid val av webbhotell

Det finns ett stort antal webbhotell att välja mellan. Det kan vara lockande att välja det billigaste eller det första alternativet som dyker upp. Det är dock viktigt att göra ordentlig research och tänka igenom vad som är dina preferenser. Annars är risken stor att du kommer behöva byta webbhotell inom snart framtid. Det är bättre att tänkta till innan än efter. Därför hjälper vi dig på vägen och listar olika saker du bör tänka på vid val av webbhotell.

Utrymme

Hur mycket utrymme behöver du? Detta är en av de viktigaste frågorna du bör ställa dig. Utgå från hur din webbsida ser ut. Är den textbaserad eller har den massor med videoklipp och annat som kräver mycket utrymme. En blogg med mycket text, men få filmer och bilder kräver exempelvis inte särskilt mycket utrymme. Fundera även på hur du vill att din hemsida ser ut i framtiden. Kolla de olika priserna för utrymme samt om det går att uppgradera och utöka utrymmet hos webbhotellet. Ibland är det bättre att köpa mer utrymme än du behöver redan från början.

Support

Är du nybörjare när det kommer till hemsidor och webbhotell? Då är du inte ensam, men det kan vara bra att välja ett webbhotell som har bra support. Många erbjuder support både via telefon och e-post. Välj gärna en support som erbjuder flera kommunikationssätt och se alltid till att testa den innan du bestämmer dig för vilket webbhotell du ska använda.

Trafik

Har din hemsida många bilder som besökarna kan ladda ned? I så fall kan det vara en god idé att välja ett webbhotell som tillåter stor trafikmängd eftersom det går åt många GB vid nedladdningar. Precis som utrymmet bör du kontrollera priset för trafiken samt kostnaden att utöka inom snar framtid.

Teknik

Vilken programvara använder du? Se till att ditt valda webbhotell stödjer programvaran, exempelvis WordPress eller Joomla.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.