Dedikerad server

Home/Dedikerad server

Dedikerad server är till för dig som är ute efter det bästa inom hosting 2020. Den fysiska servern står i en avlägsen miljö, oftast med övervakning och backup-generatorer. Vi hjälper dig att hitta den som passar ditt behov. Listan uppdateras kontinuerligt så att du alltid ska få dom aktuella erbjudandena som finns just nu.

Dedikerad server Vårt omdöme Information

Tredje plats
  • Inleed är ett tryggt och säkert serverhotell.
  • Tar backup två gånger per dygn.
  • Riktigt bra support & servrar i Falun.
Inleed
Pris: 499:-/mån
Läs mer om Inleed
Till erbjudandet

Tredje plats
  • Miljövänlig teknik & en egenutvecklad kontrollpanel.
  • Dom fick bäst i test av Internetworld 2008.
  • Öppet köp i 30 dagar.
FS data
Pris: 695:-/mån
Läs mer om FS data
Till erbjudandet

Högsta kvalité med dedikerad server

dedikerad server
En dedikerad server är en tjänst som kan köpas hos webbhotell som erbjuder hostingtjänster. En dedikerad server innebär att man hyr en egen server som man själv kan välja konfiguration för så att den passar de program och tillämpningar som man ska köra på servern.

Att hyra en server är en kostnadseffektiv lösning då man dels slipper ligga ute med hela köpesumman för en server själv samtidigt som man får tillgång till bandbredd, brandväggar och en massa andra säkerhetsdetaljer som brandskydd och reservelektricitet, som annars är mycket kostsamma investeringar om man ska sköta om driften av en egen server själv. Det gör att många företag, organisationer och myndigheter valt att lägga ut driften av hemsidor och andra program på en dedikerad server hos ett hostingföretag.

Precis som namnet antyder så är det en server som är dedikerad för en kund vilket innebär att man inte delar serverns resurser med andra kunder, som man annars gör på ett webbhotell eller när man hyr en virtuell server. Detta gör att man får högsta säkerhet, bästa tillgänglighet och att alla resurser på servern är avsatta för ens egna program och hemsidor som man har på servern.

När man beställer en dedikerad server så kan man själv bestämma vilken hastighet man vill ha på processorn, hur mycket ramminne som servern ska ha och hur stort lagringsutrymme som man vill ha. Man kan även bestämma om man ska ha raid eller andra säkerhetsdetaljer på servern som dels innebär att man får en snabbare server men även en säkrare server. Detta gör att man aldrig behöver oroa sig för att serverns resurser inte ska räcka till samtidigt som man när som helst kan uppgradera den dedikerade servern med mer resurser om behov uppstår i framtiden.

En annan fördel med en dedikerad server är att man inte behöver tänka på något om exempelvis en hårddisk fallerar eller om ett ramminne slutar att fungera då hostingbolaget ombesörjer att byta ut trasiga delar omgående och kostnadsfritt så att driften av den dedikerade servern påverkas minimalt.

Fördelar med en dedikerad server

Utöver fördelen med att det är en mycket kostnadseffektiv lösning för ett företag så finns det ett flertal andra fördelar med att hyra en dedikerad server framför att placera sina hemsidor på ett webbhotell eller på en virtuell server. Då man själv är den enda som nyttjar servern och dess resurser så påverkas man aldrig av andra kunders system vilket gör att man alltid har tillgång till alla resurser och serverns fulla kapacitet till sina egna program och hemsidor. På så sätt så får man en driftsäker lösning för sina system samtidigt som man har möjlighet att få allra högsta säkerhet för sin server.

Priset för en dedikerad server beror till stor del på vilken hårdvara som man väljer för sin server. Det är främst valet av processor, hårddisk och hur stort ramminne som man vill ha som påverkar priset. En dedikerad server kan hyras från 400 kronor hos vissa webbhotell och sedan stiga upp till 2 000 kronor eller mer. Ett billigare alternativ till en dedikerad server är en virtuell server, som i stort ger tillgång till samma funktioner och samma möjligheter, men det innebär att man aldrig når upp till samma höga säkerhet samtidigt som man delar resurser med andra kunder, vilket kan påverka prestandan på de hemsidor och de program som man har på servern.