E-handel är samma sak som internethandel

Home/Okategoriserade/E-handel är samma sak som internethandel

E-handeln är här för att stanna

E-handel är samma sak som internethandel och innebär helt sonika att man gör affärer via internet istället för i den fysiska världen. De allra flesta som har tillgång till en dator och internet har även gjort köp via den, antingen genom att erhålla en viss tjänst eller att få en fysisk vara hemskickad till sin folkbokföringsadress.

När grundades e-handel?

De flesta är överens om att de första köpen online gjordes år 1994, och då köptes en pizza och en CD-skiva över internet. Det dröjde dock kring millennieskiftet innan kommersen online tog ordentlig fart. På den tiden var det mest folk i 20-årsåldern som vågade sig på det moderna tillvägagångssättet att handla via nätet. Idag handlar i stort sett alla nu levande generationer, med reservation för att 1910-talister och 1920-talister var gamla redan då och därför inte orkat bemöda sig att lära upp sig. Kurser ges dock för åldringar, så det finns verkligen en efterfrågan hos alla att göra sig införstådda med den nya tekniken.

Vad är e-handel?

E-handel bedrivs dygnet runt och börjar med att kunden beställer en vara eller en tjänst som företaget ska bekräfta och därefter skicka. Idag kan betalningen ske innan eller efter att varan skickats. Man kan hos många företag också beställa via kredit eller rentav abonnera på en viss vara.

E-handel är populär eftersom den är lättillgänglig, snabb och ofta mycket smidig. Man behöver inte ta sig någonstans en regnig dag för att inse att varan inte passar en. På internet kan man med lite sökande se recensioner om varan eller tjänsten, vilket många uppskattar.

Framtiden för e-handel

E-handel kommer troligen fortsätta att växa och företagen kommer att behöva omorganisera sina verksamheter. Redan idag finns en del butiker som bara har utställningsexemplar i butik, tanken är att kunder ska inspektera och fråga om varan på plats för att sedermera beställa den hemifrån i lugn och ro.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.