Egensajt

Home/Egensajt
Webbhotell Vårt omdöme Information

Tredje plats
  • Betala enbart för det du använder.
  • Hosta WordPress med skydd mot attacker & brute force.
  • Erbjuder SSH, Git, Drush och wp-cli.
Egensajt
Pris: 29:-/mån

Till erbjudandet
  • Kundupport
  • Stabilitet
  • Prestanda
  • Kontrollpanel
  • Prisvänligt

Sammanfattning

Egensajt.se Är ett svenskt företag som varit aktiva sedan 2007 och erbjuder webbtjänster för alla behov, 3 olika typer av webbhotell, Standard, Extra och Anpassad. Anpassad gör det möjligt för dig att specialanpassa ditt webbhotell och på så vis enbart betala för de tjänster du behöver. Egensajt.se erbjuder även WordPress skydd mot Brute force.

4.2
Information Standard
Utrymme: 2 GB
Trafik: 2 GB
Antal domäner: Obegränsat
Antal E-postkonton: Obegränsat
MySQL: Obegränsat antal databaser
MSSQL: Nej
Operativsystem: Linux
Språk: PHP
Support: E-post, Telefon, Twitter
Pris: 29:-/mån
Information Extra
Utrymme: 5 GB
Trafik: 2 GB
Antal domäner: Obegränsat
Antal E-postkonton: Obegränsat
MySQL: Obegränsat antal databaser
MSSQL: Nej
Operativsystem: Linux
Språk: PHP
Support: E-post, Telefon, Twitter
Pris: 59:-/mån
Information Anpassad
Utrymme: Valbart
Trafik: Valbart
Antal domäner: Obegränsat
Antal E-postkonton: Obegränsat
MySQL: Obegränsat antal databaser
MSSQL: Nej
Operativsystem: Linux
Språk: PHP
Support: E-post, Telefon, Twitter
Pris: Beror på valda specifikationer
Fakta om Egensajt
Grundades 2007
Org.nr: 556878-7773
Datacenter: Linköping
Hemsida: Gå till hemsidan
Driftstatus: Gå till driftstatus
Telenr: 031-787 70 50
Vardagar: 9.00–17.00
Lördagar
Söndagar
E-post support@egensajt.se
Skaffa webbhotell från 29 kr i mån

Om Egensajt webbhotell

Egensajt har erbjudit webbhotell, e-post och andra webbtjänster sedan år 2007 och har därmed en lång erfarenhet av vad kunder kräver av ett webbhotell för att kunna erbjuda sina egna besökare en snabb och pålitlig hemsida. Hos Egensajt kan man hyra lagringsutrymme på webbhotellet men även köpa domäner.

För att administrera sina hemsidor, domäner och e-postadresser så har Egensajt en egenutvecklad kontrollpanel. Denna kontrollpanel har utvecklats under tre år och har många kraftfulla funktioner för att snabbt, enkelt och säkert hantera de hemsidor som man valt att publicera hos Egensajt. Det finns även möjlighet att använda sig av olika tilläggsfunktioner och tilläggsapplikationer som bland annat WordPress, Drupal eller Magento.
Egensajt webbhotell grundades år 2007 och erbjuder privatpersoner, företag och organisationer webbhotell för hemsidor men även e-posttjänster.

Webbhotell

Egensajt erbjuder fyra olika webbhotellspaket som passar de flesta kunder. Det billigaste paketet, som heter Standard resurser, kostar 30 kronor per månad och då får man ett webbhotell där man kan ha obegränsat med hemsidor, obegränsat med domäner och obegränsat med e-postadresser. Man får ett lagringsutrymme för hemsidor på 2 Gb, lagringsutrymme för e-post på 5 Gb och 1 Gb trafik till sina hemsidor varje månad. Detta webbhotellspaket passar utmärkt för privatpersoner som vill få upp en eller ett par hemsidor och även ha tillgång till e-post.

För företag eller organisationer som har behov av ytterligare kapacitet så finns ett paket som heter Extra resurser. Även i detta paket så har man möjlighet att publicera obegränsat med hemsidor, lägga upp obegränsat med domäner och obegränsat med e-postadresser. Lagringsutrymmet för hemsidorna är på 5 Gb och för e-posten så har man ett lagringsutrymme på 10 Gb. Man får även 2 Gb trafik till sina hemsidor varje månad. Priset för detta paket är 63 kronor per månad.

Det finns även ett webbhotellspaket vid namn Anpassade resurser och här så är prissättningen helt baserad på de resurser som man själv väljer. Priset ligger på mellan 18 kronor per månad upp till 2 350 kronor per månad, om man vill utnyttja de maximala resurserna som finns tillgängliga. Genom denna prissättning så behöver man inte betala för mer resurser än man verkligen behöver samtidigt som man kan utöka de resurser som man har behov av allt eftersom hemsidorna växer.

Egensajt erbjuder även ett paket som heter E-post standard helt kostnadsfritt. I detta paket ingår 5 stycken e-postadresser, ett lagringsutrymme för e-post på 1 Gb och en trafik på 1 Gb per månad. Det gör att om man endast är i behov av några få e-postadresser med funktioner som webbmail, smtp, POP och Imap så kan man administrera dessa helt kostnadsfritt hos Egensajt.
Utöver månadsavgiften så tillkommer inga övriga kostnader som bland annat startavgift.

Virtuell server

Egensajt erbjuder ingen möjlighet att hyra virtuell server.

Dedikerad server

Egensajt tillhandahåller inte dedikerade servrar.

Support

Egensajt erbjuder support genom hemsidan, där man fyller i ett formulär, e-post eller per telefon. Öppettider för supporten anges ej dock så har Egensajt öppet alla vardagar mellan klockan 08:00 och 17:00. Lördagar och söndagar har man stängt. Det finns en så kallad kunskapsbank där man kan hitta svar på många av de frågor som brukar dyka upp.

Sammanfattning

Egensajt är ett bra alternativ för privatpersoner eller små företag som snabbt vill komma igång med sin hemsida på nätet. De webbhotellspaket som erbjuds räcker till för att driva de flesta hemsidor men inte för de mest avancerade webbsystemen som kräver möjlighet till andra konfigurationer och resurser.

Egensajt erbjuder inte heller möjligheten att hyra en virtuell server eller en dedikerad server, vilket gör att man helt är i händerna på att webbhotellets system ska räcka till och fungera för att ens hemsida alltid ska vara online.