FS data

Home/FS data
Vårt omdöme Information
  • Miljövänlig teknik & en egenutvecklad kontrollpanel.
  • Dom fick bäst i test av Internetworld 2008.
  • Öppet köp i 30 dagar.
FS data
Pris: 149:-/mån
Till erbjudandet
  • Kundsupport
  • Stabilitet
  • Prestanda
  • Kontrollpanel
  • Prisvänligt

Sammanfattning

FS data är ett webbhotell som ägs av ett svenskt familjeföretag. De har tjänster som domännamn, molntjänster, webbhotell och e-posttjänster till server.

4.6
Information FS premium XL
Utrymme: 20 GB
Trafik: 300 GB
Antal domäner: Obegränsat
Antal E-postkonton: Obegränsat
MySQL: 60 st Databaser
MSSQL: Extratjänst
Operativsystem: Linux, Windows
Språk: PHP, ASP.NET 4.5, CGI, Ruby on Rails, JSP
Support: E-post, Telefon
Pris: 186:-/mån
Information FS Pro XL
Utrymme: 40 GB
Trafik: 600 GB
Antal domäner: Obegränsat
Antal E-postkonton: Obegränsat
MySQL: 60 st Databaser
MSSQL: 1 GB data/1 GB logg
Operativsystem: Linux, Windows
Språk: PHP, ASP.NET 4.5, CGI, Ruby on Rails, JSP
Support: E-post, Telefon
Pris: 361:-/mån
Fakta om FS data
Grundades 1997
Org.nr: 556619-0095
Datacenter: Helsingborg
Hemsida: Gå till hemsidan
Driftstatus: Gå till driftstatus
Telenr: 020-91 75 00
Vardagar: 08:00 – 22:00 (fredagar till 17:00)
Lördagar 10:00 – 15:00
Söndagar 10:00 – 15:00
E-post support@nordreg.se
Skaffa webbhotell från 126 kr i mån

Om FS data

FSdata har erbjudit webbtjänster under många år och som främst vänder sig till företag med sina tjänster, även om de har en hel del privatpersoner också som kunder. FSdatas webbhotellspaket är redan från de billigaste paketen väl tilltagna när det gäller resurser och kapacitet vilket gör att man kan driva även de mest komplexa hemsidorna hos FSdata. Har man behov av ytterligare kapacitet för sina webbsystem så erbjuder även FSdata möjligheten att hyra en virtuell server, dedikerad server eller CO-location.

FSdata har en egenutvecklad kontrollpanel som heter WAFF som man kan använda för att administrera sina hemsidor, domäner, e-post och annan funktionalitet. Från kontrollpanelen kan man även installera program som bland annat WordPress, Joomla och Drupal.

FSdata är baserade i Helsingborg och grundades redan år 1997 och har därmed kunnat erbjuda privatpersoner och företag webbtjänster under många år.

Webbhotell

FSdata tillhandahåller tre olika paket som är väl anpassade för att passa olika typer av användare och webbsystem. Paketen har namnen FS Premium, FS Pro och FS Platinum.
Samtliga paket innehåller möjligheten att installera 60 MySQL databaser, obegränsat med Accessdatabaser, 49 e-postkonton med obegränsat antal e-postadresser, möjligheten att använda sig av MS SQL Databas för ASP.NET baserade webbsystem. Det ingår även backup och andra funktioner för att hemsidorna ska vara så snabba och säkra som möjligt.

Det billigaste webbhotellspaketet är FS Premium som innehåller ett lagringsutrymme på 20 GB för hemsidor och 50 GB för e-post. Det ingår även 300 GB trafik till hemsidorna varje månad. Priset för denna tjänst är 149 kronor per månad. Om man behöver mer utrymme och kapacitet så kan man välja paketet FS Pro. Då får man ett lagringsutrymme på 40 GB för hemsidorna, 50 GB för e-post och 600 GB trafik varje månad. Priset för detta paket är 289 kronor per månad. Support för dessa två paket ingår alla dagar mellan klockan 08:00 och 22:00.

Slutligen finns ett paket vid namn FS Platinum som är väl anpassat för de kunder som driver stora och komplexa hemsidor. Detta paket ger ett lagringsutrymme för hemsidor på hela 200 GB, 50 GB utrymme för e-post och en trafikmängd på 3 000 GB. Priset för FS Platinum är 995 kronor per månad. Support för FS Platinum ingår alla dagar mellan klockan 08:00 och 24:00.
Samtliga webbhotellspaket är befriade från startavgift.

Virtuell server

För de kunder som har behov av bättre resurser och möjligheten att själv bestämma vilka program som ska installeras så kan man välja att hyra en virtuell server hos FSdata. På en virtuell server kan man installera program som man behöver för driften av sina hemsidor. Man kan även publicera obegränsat med hemsidor och administrera obegränsat med domäner. Det finns tre olika paket för att passa olika behov.

Det billigaste paketet är VPS Bas som ger en virtuell server med ett lagringsutrymme på 100 GB, 1 GB ramminne och en trafikmängd på 1 TB ut från servern och 1 TB in till servern. I övrigt så ingår en ip-adress, kontrollpanel och DNS-tjänst. Man kan välja mellan ett Linuxbaserat operativsystem eller Windows. Priset för denna virtuella server är 199 kronor per månad. Det tillkommer dessutom en startavgift på 495 kronor.

Paketet VPS Premium ger tillgång till ännu mer prestanda som ett lagringsutrymme på 200 GB, 2 GB ramminne och en trafikmängd på 2 TB ut från servern och 2 TB in till servern varje månad. Precis som för den billigare tjänsten så ingår även i detta paket ip-adress, val av operativsystem och DNS-tjänst. Priset för detta paket är 99 Kronor per månad samt en startavgift på 495 kronor.

För den som vill få ut maximalt av den virtuella servern och som har behov av att driva komplexa och stora hemsidor eller webbsystem så finns det ett paket som heter VPS Pro som ger ett lagringsutrymme på 400 GB, 4 GB ramminne och en trafikmängd på 4 TB ut och 4 TB in till servern varje månad. I övrigt så ingår egen fast ip-adress, DNS-tjänst och en kontrollpanel för att administrera sin virtuella server. Priset för FS Pro är 699 kronor och startavgiften är 495 kronor.

Dedikerad server

Om man vill få ännu bättre säkerhet och mer prestanda så kan man hyra en dedikerad server av FSdata. FSdata erbjuder dedikerade servrar med olika konfigurationer som bland annat innebär ett lagringsutrymme på upp till 4 x 1 TB, ramminne på 16 eller 32 GB och med olika val av processor. Man kan även välja vilket operativsystem som man vill använda och även en rad olika tillvalstjänster och funktioner. Priset för en dedikerad server börjar på 995 kronor per månad.
FSdata erbjuder även CO-location vilket innebär att man kan installera en egen server i FSdatas toppmoderna serveranläggningar. Priset för denna tjänst börjar på 395 kronor per månad och då ingår 500 GB trafikmängd varje månad.
Support
FSdata erbjuder support genom livechatt på hemsidan, telefon eller e-post. Det är lite olika tider som man kan erhålla support, beroende på vilken tjänst som man har valt. Dock så är supporten öppet även under kvällar och helger och support garanteras alltid mellan klockan 08:00 och 22:00, även om vissa webbtjänster har utökade supporttider.

Det finns även en del information att hitta på FSdatas hemsida där man kan få svar på de vanligaste frågorna.

Sammanfattning

FSdata tillhör ett av de dyrare webbhotellen på marknaden, vilket kan bero på att man levererar kvalité och högklassiga tjänster främst till företag och avancerade användare. Dock så har man konkurrensmässiga priser när det kommer till virtuella servrar och dedikerad server. Supporten har olika öppettider beroende på vilken webbtjänst som man väljer vilket känns lite märkligt. Dock kan man få hjälp även under kvällar och helger om man stöter på några problem.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.