Glöm inte bort supporten när du väljer webbhotell

Home/Okategoriserade/Glöm inte bort supporten när du väljer webbhotell

När man väljer webbhotell är det ofta den tekniska prestandan och priset som hamnar i fokus. Vi jämför till exempel vilket lagringsutrymme som ingår, vilka script som är förinstallerade och om webbhotellet använder sig av SSD-hårddiskar. Därefter övergår vi snabbt till att jämföra priset. Vilken är månadskostnaden, blir det billigare om man tecknar sig för flera år, finns det några uppläggningsavgifter och så vidare.

Något som vi emellertid ofta glömmer bort att jämföra är webbhotellens support. Detta är en något märklig prioritering. Som de flesta av oss vet, är supporten värd sin vikt i guld den dag som vi får problem med vår webbplats, blogg, hemsida eller vad det nu är som vi driver via webbhotellets servrar. En väl fungerande och tillgänglig support kan vara skillnaden mellan att tvingas stänga ner en webbplats under ett par dagar, och att snabbt få hjälp med att åtgärda problemen utan att webbplatsen behöver stängas ner överhuvudtaget.

Att jämföra support är en komplicerad uppgift

Det är inte helt enkelt att jämföra supporten hos olika webbhotell. Det är i vart fall betydlig mer komplicerat än att jämföra storleken på lagringsutrymme eller hur många webbplatser som ingår i ett webbhotell-abonnemang. Det första man kan jämföra är under vilka tider som supporten är tillgänglig och vilka kontaktalternativ som finns. Vissa webbhotell erbjuder endast support via e-post, medan andra webbhotell även erbjuder support per telefon eller via en chatt-funktion på webbhotellets webbplats.

Vad avser supportens kompetens och bemötande av sina kunder blir det svårare. Detta kan inte jämföras med hjälp av siffror eller annan data. Istället måste man försöka att hitta fristående recensioner, forum och andra webbplatser där webbhotellens kunder diskuterar sina upplevelser hos olika webbhotell. Där får man relativt omgående en god uppfattning om kompetensen hos de olika webbhotells supportavdelningar och hur de bemöter sina kunder. Med hjälp av dessa uppgifter kan man välja ett webbhotell som har såväl bra teknisk prestanda som bra support.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.