Gör en sökbar hemsida

Home/Okategoriserade/Gör en sökbar hemsida

När du har gjort en hemsida vill du gärna att besökarna ska hitta till den. Om det verkar som att det  är många besökare som missar din sida har du troligtvis inte gjort den sökbar. Med enkla medel kan du göra din webbsida synlig på sökmotorer som Google.

Sökmotoroptimering, eller SEO, är ett sätt att göra så att hemsidan blir enklare att hitta för den som söker efter det ämne som din hemsida handlar om. Sökmotoroptimering erbjuds av många företag men det är enkelt att komma igång själv!

Smart SEO ger många besökare

Det första du behöver fundera över är vad din hemsida handlar om och vilka ord dina besökare kan tänkas söka på. Om du exempelvis har gjort en sida som släktforskning i Vimmerby vill du att alla som är intresserade av släktforskning i Vimmerby och Småland enkelt ska kunna hitta din sida. Ju mer specifik du är desto högre upp kommer du att komma på sökresultatslistan. Tänk till exempel på att besökarna kan vara intresserade av vissa grenar i en släkt och kan söka på vissa namn.

Bra sökord i texter

För att den som söker på exempelvis ”släkter i Småland” ska komma till din sida så behöver just de specifika sökorden finnas med i texterna på din webbsida. De stora sökmotorerna söker automatiskt igenom texterna på din sida för att kunna ge de som söker bra och relevanta sökresultat. Därför behöver du använda de sökord du tror att dina besökare använder regelbundet i texter och rubriker. Tänk därför på att skriva ut så mycket som möjligt i text och inte göra bilder, i det här fallet på exempelvis släktträd, då kommer dessa inte bli sökbara.

Sökmotoroptimera bilder

Det går också att sökmotoroptimera bilder genom att ge dem namn som beskriver vad de föreställer. Exempelvis är det enklare att söka på en bild som heter ”släkten_svensson_i_vimmerby_släkträd.jpg” än ”13747.jpg”.

.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.