Gratis eller betalt webbhotell?

Home/Okategoriserade/Gratis eller betalt webbhotell?

Som kund hos ett webbhotell har du flera olika val när det kommer till hur mycket det får kosta. Det finns både billiga och dyra alternativ och du kan till och med få en gratistjänst om du inte vill spendera en krona på hotellet. Så varför i hela fridens namn skulle någon välja att betala?

Det hela hänger på vad du vill göra med din hemsida och vilka tjänster du vill att webbhotellet ska bistå dig med. Om du bara vill blogga litegrann i allmänhet har du ju inte samma behov som ett företag som hoppas på att tjäna pengar och marknadsföra sig självt via sidan. En annan skillnad är hur mycket utrymme du behöver; om du exempelvis vill inkludera bildmaterial och lägga ut videor behöver du mycket mer plats än om det bara handlar om texter.

Proffs eller amatör?

Den vanligaste anledningen till att ett webbhotell erbjuder gratistjänster är att du går med på att det görs reklam på din sida. Även om webbhotellet gärna lägger ut reklam som är någorlunda relevant för dina besökare kan det också innebära reklam för saker som inte alls har med dig att göra. Du styr med andra ord inte över vem som kan annonsera på din sida. Har du ett företag kan det här bli både störande och se oproffsigt ut men även en privat bloggare kan tycka att det är jobbigt. Självfallet är det helt upp till dig men om du vill ha en seriös sida är det ofta bättre att välja en betaltjänst hos ett webbhotell. De flesta hotell bukar erbjuda olika paket och du kan därför välja ett som är förmånligt för din budget.

Ju dyrare ett webbhotell är desto mer får du som kund, inklusive teknisk support. Det kan vara mycket värdefullt om du själv inte är särskilt tekniskt lagd och du kan få goda råd om hur du ska utforma din sida så väl som möjligt.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.