En guide till rätt webbhotell

Home/Okategoriserade/En guide till rätt webbhotell

images (1)
Idag tänkte jag gå igenom hur man ska tänka när man väljer webbhotell och hur du jämför webbhotell på enklaste sätt. Det finns tusen olika hemsidor där ute som rekommenderar och listar olika webbhotell, så här kommer en liten sammanfattning.

Först och främst så måste du bestämma dig och försöka räkna hur din sida kommer se ut och hur krävande den kommer att vara. De är alltid bättre att ta ett lite större webbhotell-paket så att du inte behöver byta efter några månader. Är syftet att bara ha en eller flera bloggar som inte har så tungt innehåll så fungerar ett enkelt webbhotell för 10 kronor i månaden perfekt! Ska du däremot ha en hemsida med massa bilder/videos så är det bättre att satsa på ett webbhotell som är lite dyrare. Oftast har webbhotellen i Sverige ett ”plus-paket” där du betalar några kronor extra men får ganska mycket mer webbhotell!

Något du också ska tänka på är om din sida kommer vara affärskritisk. Då är det ett måste att välja dom bättre alternativen för annars riskerar du att förlora pengar om din hemsida skulle ligga nere en längre tid. Alla webbhotell i Sverige har generellt en hög upptid men dom kan aldrig garantera att din hemsida kommer finnas online till 100%. Det är ganska logiskt att ju mer pengar du betalar, desto högre upptid/säkerhet får du. Så det är också en anledning att inte snåla med några enstaka kronor.

En annan sak som jag brukar påpeka men som inte är lika viktigt, är vart webbhotellet har sin serverhall. Ligger serverhallen i USA och du ska ha din hemsida i Sverige KAN det göra att dina konkurrenter har bättre utgångsläge när det gäller t.ex. sökmotoroptimering eller liknande. Detta är inget att tänka på när du ska välja ditt första webbhotell men kan vara bra att ha i åtanke om du har bra koll på SEO och vill finslipa lite.

Den sista punkten som många glömmer är att faktiskt läsa igenom det avtal man signerar när man köper sitt webbhotell. Dom flesta webbhotellen i Sverige har bra villkor och standarden är 1 års bindningstid. Dock så är det alltid bra att läsa igenom det snabbt så att du har gjort det, så slipper du bli överraskad om det händer någon konstigt efter 1 år.

Kort sammanfattning:

  • Försöka förutse storleken på din hemsida
  • Ta reda på hur affärskritisk din hemsida är
  • Inte snåla med småpengar då det kan straffa sig i slutändan
  • Kolla vart webbhotellet har sin serverhall
  • Kolla alltid recensioner/avtal innan du köper

Vi hoppas att du hittar ett webbhotell som passar din verksamhet perfekt och att du ska få framgång här på World Wide Web! Lycka till

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.