Olika sorters domännamn

Home/Okategoriserade/Olika sorters domännamn

Domännamnet som din hemsida har kan jämföras med en skylt utanför en affär. Den bör vara lätt att se och komma ihåg, vara unik och gärna reflektera vad affären innehåller. Då många privatpersoner och företag har hemsidor idag så är många namn redan tagna, och därför gäller det att dels vara kreativ i sitt val, dels att skydda sitt namn.

Registrera rätt domännamn

När du köper ett domännamn så kommer du först att få skriva in vilket namn du önskar. En snabb genomsökning görs och inom några sekunder har du fått veta om det går bra att göra inköpet med en gång, eller om namnet redan är taget. Det här kan upplevas som ganska frustrerande så det är alltid smart att redan vara förberedd med ett antal alternativ. Om sökningen visar att namnet redan är taget brukar ett antal förslag komma upp på skärmen, och här gäller det att inte falla för frestelsen med en gång då de sällan är lämpliga. Om du vill att din sida ska heta ”peterspengar” så är ”pengarpeter123″” inte ett bra alternativ!

Skaffa flera domännamn

Om du är mån om att skydda ditt namn från att användas av andra är det en god idé att köpa ett flertal domäner, antingen med varianter av namnet eller med olika suffix. På så sätt säkerställer du att din produkt, din firma eller ditt personnamn endast kan användas av dig,

Vad betyder domän-suffix?

Domän-suffixet är de bokstäver som ditt domännamn följs av efter en punkt. De vanligaste är till exempel .com, .se eller .org och representerar vilken slags verksamhet det handlar om och i vilket land. En sida med .com är kommersiell medan .org innebär att det är en organisation. Du kan använda vilka suffix du vill, men det är alltid bäst att välja det som bäst förklarar vad sidan innehåller eftersom användaren ofta söker ganska specifikt.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.