Om oss

Home/Om oss

Vi kan webbhotellBästawebbhotell.se är en oberoende jämförelsetjänst med målsättning att kunna erbjuda dig som besökare relevant och riktig information kring webbhotell och tillbehör – helt kostnadsfritt. Det är många som tycker att webbhotellbranschen är väldigt rörig och det är svårt att hålla reda på vilka aktörer som finns idag. Därför bestämde vi oss för bygga en webbhotellsguide där du som besökare enkelt kan urskilja priser och information om webbhotell på bästa sätt. Vi har skapat en undersida för respektive webbhotell där du kan läsa mer om webbhotellet men också läsa recensioner från tidigare kunder. I dagsläget är vi Sveriges största jämförelsetjänst för webbhotell och vi förmedlar flera hundra webbhotell varje månad.

Vi kostar ingenting

Bästawebbhotell.se drivs och ägs av Ribacka Group AB (Org nr: 556992-1082). För dig som besökare är det helt kostnadsfritt att använda vår hemsida. Du behöver inte vara orolig att det blir dyrare för dig att använda vår lista när du jämför webbhotell utan snarare blir det betydligt billigare då vi har unika rabattkoder och erbjudanden som endast båra besökare kan ta del av. Så hur får vi betalt då? Vi får istället en hänvisningsprovision från respektive webbhotell när en besökare väljer att bli kund. Ersättningen är snarlik från alla företag så provisionen har ingen större betydelse när vi väljer att ranka vår lista.

Så jämför vi webbhotellen

 • 1. Erbjudande
  Har webbhotellet ett rabatterbjudande så vill vi lyfta fram det lite mer så att du som besökare kan ta del av deras erbjudande. Vi får ibland även speciella erbjudanden som bara finns för våra besökare.
 • 2. Utbud
  Den största faktorn som väger tyngst när vi jämför. Helt enkelt hur webbhotellets utbud ser ut. Kan du som kund välja ett enkelt webbhotellpaket och sedan uppgradera till ett lite bättre alternativ när du har växt ur det gamla så är det bra. Vi tittar även på kringfunktioner som kontrollpanel, vps, dedikerad server etc även fast det kanske inte direkt påverkar ditt webbhotell just nu, så är det bra att ha valmöjligheter för framtiden.
 • 3. Priset för webbhotell
  Hur mycket ”standardpriset” ligger på är också en faktor som spelar roll när vi betygsätter webbhotellet. Vi vill helt enkelt att du inte ska betala för mycket för dina tjänster.
 • 4. Etablering/finans/storlek
  Det händer att små företag har dålig likviditet och inte kan tillhandahålla god service så det håller vi ett extra öga på också. Vi vill också påpeka att dom flesta webbhotellen är stabila och lönsamma i Sverige.
 • 5. Kundtjänst
  Att kunna nå kundtjänst är en viktig faktor och här spelar öppettider och svarstid roll. En dålig kundtjänst innebär ett sämre betyd på vår sida.
 • 6. Webbplats
  Hur vi upplever webbhotellets webbplats som helhet och hur enkelt det är att navigera eller lära sig hur den fungerar.
 • 7. Provision
  Bästawebbhotell.se tjänar provision på förmedlade webbhotell via sajten. Provisionen är också en faktor som spelar roll när vi bestämmer hur listan ska utformas. Bästawebbhotell.se drivs inte som en ideell verksamhet utan ingår i ett företag och därför har provision en påverkan.
 • 8. Du kan påverka
  Din åsikt kan påverka hur vår lista är utformad. Just nu går det bara att maila till oss, vilket många har gjort. Men vi håller på att ta fram en tjänst där du kan lämna en egen recension på respektive webbhotell.

Du får ha i åtanke att vår lista är högst personlig och ska inte tolkas som något annat än en lista där du som besökare får avgöra vilket webbhotell du tycker är bäst. Vi hoppas att du får nytta av vår lista och tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller behöver hjälp med något. Lycka till!

Vi vill gärna höra från dig