Om oss

Home/Om oss

Vi kan webbhotellWebbhotell – hemsidans lagringsutrymme

För att kunna ha en webbsida behöver man ett webbhotell. Det finns en mängd olika funktioner och alternativ att välja mellan. Förenklat kan man se ett webbhotell som ett lagringsutrymme där en webbsida kan lagras. Med andra ord ett hotell, där gästerna är själva sidorna som skapas. Webbhotellet består egentligen av servrar, där webbsidorna lagras för att kunna vara tillgängliga på internet. Sökmotorerna indexerar, eller söker igenom, dessa servrar och därmed kan besökare även söka upp nya webbplatser som tillkommer.

Webbhotellet, dygnet runt

Ett webbhotell håller reda på webbsidorna och presenterar dem naturligtvis dygnet runt. Både privat personer och företag använder tjänsterna för att kunna visa sitt webbinnehåll för omvärlden. Det finns i de flesta fall även tekniskt kunnande och olika supporttjänster på ett webbhotell. Många av dem är omotiverade för olika CMS system, exempelvis WordPress. Det är inte heller särskilt svårt att komma igång, då alla steg brukar förklaras ingående på webbhotellets hemsida. Via en panel kan man enkelt ladda upp filer, och beroende på hur man bygger sin hemsida finns det en mängd olika funktioner som man enkelt kommer åt utan kunskaper i programmering.

Varför använda ett webbhotell?

Både bloggare och stora företag, är beroende av att använda ett lagringsutrymme som erbjuder snabb service och håller reda på det tekniska bakom själva webbsidorna. Det är även smidigt att kunna skaffa ett domännamn och ett skräddarsytt lagringsutrymme på samma gång, och tillhandahålla tjänster som olika säkerhetscertifikat. Vill man inte bygga sin hemsida med detsamma går det bra att parkera sin sida, både med eller utan en landningssida. Vill man använda ett CMS system, är det enklast om det finns en automatisk 1-klicksinstallation. Då kommer man snabbt igång med WordPress eller Drupal. Tack vare webbhotellens flexibla löningar, går det att hitta en anpassad ekonomisk lösning, där man bara behöver betala för det utrymme, eller mängd domännamn man önskar använda.

Bästawebbhotell.se är en oberoende jämförelsetjänst med focus på reviews till kunder som letar efter webhotell.

Kontakat oss gärna nedan med färfrågningar eller funderingar.

Lycka till

Vi vill gärna höra från dig