One.com webbhotell

Home/One.com webbhotell
Vårt omdöme Information

Andra plats
  • One.com är ett prisvärt webbhotell.
  • Perfekt för WordPress & privatpersonen.
  • Hemsideverktyget Web Editor ingår.
One.com
Pris: 20:-/mån

Till erbjudandet
  • Kundsupport
  • Stabilitet
  • Prestanda
  • Kontrollpanel
  • Prisvänligt

Sammanfattning

One.com är ett väldigt populärt webbhotell med över 1 miljon nöjda kunder. Ett perfekt webbhotell för dig som vill ha en bra och stabil produkt till ett konkurrenskraftigt pris.

4.1
Information Webbhotell
Utrymme: Från 25 GB
RAM: 512 MB
Trafik: Obegränsat
Antal domäner: 1 st
Antal E-postkonton: Obegränsat
MySQL: 1 st Databaser
Operativsystem: Linux
Språk: PHP
Support: E-post & Live Chatt
Pris: 20:-/mån
Information Webbhotell Pro
Utrymme: Från 200 GB
RAM: 2 GB
Trafik: Obegränsat
Antal domäner: Flera
Antal E-postkonton: Obegränsat
MySQL: Fler Databaser
Operativsystem: Linux
Språk: PHP
Support: E-post & Live Chatt
Pris: 28:-/mån
Information Business
Utrymme: Från 500 GB
RAM: 4 GB
Trafik: Obegränsat
Antal domäner: Flera domäner
Antal E-postkonton: Obegränsat
MySQL: Flera databaser
Operativsystem: Linux
Språk: PHP
Support: E-post & Live Chatt
Pris: 96:-/mån
Information Företagsinfo
Grundades 2002
Org.nr:
Datacenter:
Hemsida: Gå till hemsidan
Driftstatus: Gå till driftstatus
Telenr: +46 8 40838274
Vardagar:
Lördagar
Söndagar
E-post support@se.one.com
Skaffa webbhotell från 20 kr i mån

Om One.com webbhotell

One Webbhotell erbjuder webbhotellspaket till låga priser. Här kan såväl privatpersoner som mindre företag snabbt och enkelt få sin hemsida publicerad på nätet. One har fått mycket beröm för sina låga priser men även en hel del kritik för sina långsamma servrar som sägs bestå av äldre hårdvara som driver de billigare tjänsterna.

One har en egenutvecklad kontrollpanel där man kan administrera sina domäner, hemsidor och sin e-post. Det finns möjlighet att använda sig av webbverktyg som bland annat det populära programmet WordPress. I kontrollpanelen finns funktioner för att skriva och publicera sina sidor på nätet utan att använda sig av någon kod.

One.com webbhotell grundades redan år 2002 av en dansk som såg möjligheten att snabbt ta marknadsandelar genom att erbjuda billiga webbtjänster till privatpersoner och företag. Företaget avancerade snabbt på den nordiska marknaden och idag sägs det att One har mer än en miljon kunder i cirka 150 länder.

Webbhotell

One erbjuder flera fyra olika paket som ska täcka in de behov som de flesta kunder har när det gäller webbutrymme för sina hemsidor. Det billigaste paketet är Starter, som är ett webbhotellspaket som passar bäst för privatpersoner och statiska hemsidor. Detta paket ger möjlighet att publicera en enklare hemsida eller en blogg. I paketet ingår ett lagringsutrymme på 25 GB, plats på en server med ett ramminne på 512 Mb. Man får publicera en hemsida, använda en databas och man kan ansluta en domän till sin webbplats. Priset för detta paket är normalt 19 kronor per månad men just nu så får man hyra detta paket gratis under första året. Dock så tillkommer en startavgift på 115 kronor. I priset så ingår också en domän och ett SSL-certifikat, som dock är delat och inte privat.

Om man vill ha möjlighet att publicera flera hemsidor så kan man välja ett paket som heter Professionell, vilket är väl avvägt för att kunna driva dynamiska hemsidor . Då kan man publicera obegränsat med hemsidor men man får dock endast ansluta en domän till sina hemsidor. Man har möjlighet att köpa till flera domäner. Detta webbutrymme är placerat på en server med 1 Gb ram-minne och man får ett lagringsutrymme på 100 Gb. Priset för detta paket är 50 kronor per månad och det tillkommer även en startavgift på 115 kronor. I priset så ingår en domän och ett delat SLL-certifikat.

För företag och de som vill kunna lägga till många eller större hemsidor eller använder sig av komplexa hemsidor i WordPress så finns ett paket vid namn Professionell Plus. Då får man ett lagringsutrymme på 2 Gb, ramminne på 2 Gb, möjligheten att kunna publicera obegränsat med hemsidor och kunna lägga till obegränsat med domäner. Dessutom ingår funktioner för att kunna ta backup och återställa dessa. Priset för detta paket är 70 kronor per månad plus en startavgift på 115 kronor. Även här ingår ett delat SSL-certifikat och en domän.

Om man vill hyra ett webbutrymme med maximal prestanda så man kan driva mer komplexa hemsidor så kan man välja webbhotellspaketet Business som ger ett lagringsutrymme på 500 Gb och ett ramminne på 4 Gb. Även här får man obegränsat med domäner, databaser och hemsidor. Det ingår även en domän och ett delat SSL-certifikat. Priset för detta paket är 120 kronor per månad och en startavgift på 115 kronor per månad.

Just nu så erbjuder man det enklaste webbhotellspaketet Starter kostnadsfritt första året och för de andra webbhotellspaketen så får man 50 procent i rabatt första året. Dock så behöver man betala en startkostnad för samtliga paket.

Virtuell server

One tillhandahåller inte möjligheten att hyra en virtuell server.

Dedikerad server

One erbjuder inte möjligheten att hyra en dedikerad server.

Support

One erbjuder support genom livechatt på hemsidan eller per e-post dygnet runt, alla dagar på året. Dock kan man inte räkna med att det finns support på svenska under dygnets alla timmar då man har många internationella kunder. Det finns även en FAQ på hemsidan där man kan hitta svar på många av de frågor som brukar uppkomma. Det finns även en del information att finna i kontrollpanelen.

Sammanfattning

One är ett prisvärt webbhotell om man inte har krav på högsta säkerhet, tillgänglighet och förstklassig support, då man verkligen behöver hjälp. Det finns webbhotellspaket som passar de flesta privatpersoner och mindre företag dock finns det bättre lösningar för de som ska driva affärskritiska hemsidor.

One har också fått en del kritik för sin support som av många anses vara okunnig när det gäller vissa frågor. Det har även framförts en hel del kritik på att anslutningarna till servrarna är långsamma vilket har gjort att en del uppmärksammat att det kan bli långa svarstider från sina hemsidor.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.