Personlig hemsida: vad kostar den?

Home/Okategoriserade/Personlig hemsida: vad kostar den?

Vid val av webbhotell är det mycket viktigt att du vet vad exakt du vill med din hemsida. Ska den vara en kul liten blogg för nära och kära, tänker du sälja någonting, vill du satsa stort eller är den till för ditt företag?

I den här artikeln kan du läsa om vad det kostar att ha en egen, individuell hemsida och några exempel på olika lösningar. Av förklarliga skäl är en hemsida för ett stort företag mycket dyrare och mer komplicerad, så här handlar det enbart om en privat sida för en privatperson.

Månadskostnad

Eftersom det finns många olika webbhotell på nätet idag så är konkurrensen stor. Det innebär att du som användare kan välja mellan ett flertal lösningar, vilket också reflekteras i vad det kostar. Det finns gratishotell, hotell med en kostnad på enbart 10 kronor i månaden eller dyrare varianter för 150kr/mån. Många webbhotell erbjuder också specifika kampanjrabatter eller att det första året är gratis, men här gäller det att vara aktsam då det kan finnas dolda kostnader.

Om du väljer en gratisservice så innebär det i de allra flesta fallen att det kommer att finnas reklam på din hemsida. Gör det dig ingenting så är det bara att köra på, men om du tycker att det känns störande kanske en betalsida i den lägre kostnadsregionen, runt 150kr/år, passar dig bättre.

Väljer du en lite dyrare sida, låt säga runt 100kr/mån så brukar det i allmänhet betyda att du får mer utrymme, snabbare hastighet och bättre kundservice. Många webbhotell erbjuder möjligheten att uppgradera sin sida under årets gång, så ett tips är att börja på den lägre delen av skalan och sedan arbeta dig upp efter behov.

Startkostnader och månadsavgifter

Som med alla kontrakt är det viktigt att läsa den lilla skriften. Om ett webbhotell har mycket låg månadskostnad så är det ganska troligt att det istället har en hög startavgift, medan hotell utan startavgifter kostar mer i månadsdrift. Räkna ut hur mycket allt kostar över ett år för att få den korrekta slutsumman.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.