Populära webbhotell

Home/Okategoriserade/Populära webbhotell

Det finns en mängd olika webbhotell idag och alla tävlar så klart om att vara det bästa och dra flest kunder. En fråga som många ställer sig är dock vilket som är det bästa webbhotellet. Den frågan är dock inte helt lätt att besvara då det skiljer sig åt en hel del och handlar mycket om vad du som kund är i behov av. I denna artikeln går vi igenom 3 av de populäraste webbhotellen.

1. Loopia

Loopia är ett av de äldre webbhotellen och hostingtjänsterna som finns online. De grundades så tidigt som 1999 av Sam Nurmi som även var ägare av den digitala analystjänsten Pingdom fram till 2015. Loopia erbjuder sina kunder 3 olika paket för webbhotell och domänhosting. De passar privatpersoner som vill ha en enstaka hemsida, mindre webbyråer samt stora webbutvecklare. Priserna för webbhotell hos Loopia varierar från 80 kr – 640 kr/ månad.

2. Oderland

Oderland webbhotell grundades faktiskt ännu tidigare än Loopia, redan 1998 av Jack Oderland. Företagets fokus låg då på att sälja hostingtjänster till ett begränsat antal storföretag. Ericsson var en av de första stora kunderna som Oderland hade. Företaget växte snabbt och bara ett par år senare erbjöd man även mindre företag och privarpersoner webbhotell och hosting. Oderland har sitt huvudkontor i Göteborg och är ett av Sveriges mest populära webbhotell idag.

3. One.com

One.com är ett webbhotell som länge varit populärt bland svenska privatpersoner och företag. På senare tid har de dock tappat kunder och fått en hel del kritik från sina befintliga kunder. Kritiken handlar om att de har mycket problem med sina servrar som laddar långsamt, en hel del ”down-time” vilket innebär att kundernas sidor kan ligga nere längre stunder vilket kan vara väldigt förödande för en del. One.com grundades år 2002 av Jacob Jensen. I februari 2020 förvärvade One den holländska hostingleverantören Hostnet.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.