Skapa en egen hemsida i wordpress – One click installer

Home/Okategoriserade/Skapa en egen hemsida i wordpress – One click installer

Wordpresslogo
Den finns många guider på nätet som beskriver hur man skapar en egen hemsida. Jag tänkte i det här inlägget förklara hur jag går till väga när jag skapar en sida i WordPress med One Click Insaller och lite vad man ska tänka på.

Jag tänkte börja att berätta lite om WordPress och vad det är för något. WordPress utvecklades 2001 utifrån en ide om att skapa ett välstrukturerat publiceringssytem (blogg). Under åren har WordPress blivit världens största publiceringssystem och används nu både till vanliga bloggar men också avancerade hemsidor för företag.

Steg 1 – Skaffa ett domännamn

Det första du måste göra är att skaffa ett domännamn till din tänkbara hemsida. Ett domännamn kostar normalt runt 100 kr per år men det finns nästan alltid någon aktör som har rea för tillfället. Kolla in den här sidan för att hitta bra priser på domännamn: http://www.bästawebbhotell.se/billiga-domannamn

Steg 2 – Skaffa ett Webbhotell

Det andra steget är att skaffa ett webbhotell. Ett webbhotell måste du ha för att kunna ha din hemsida tillgänglig för andra och man kan dra liknelser till sin dators hårddisk. När man väljer webbhotell ska man först tänka på hur en sida kommer att vara och hur det kanske ser ut om 1 år. Kommer din hemsida att ha lagom trafik i början 5-2000 personer om dagen eller kommer det bli en stor hemsida med mycket trafik och mycket innehåll? Blir det en hemsida med mycket innehåll kan det vara bra att välja ett lite bättre webbhotell för att du ska vara säker att det inte händer något. Ska du dock bara ha en enkel blogg så fungerar vilket webbhotell som helst. Du använder vår lista på http://www.bästawebbhotell.se där du kan se och jämföra alla webbhotell som finns i Sverige. Det kostar mellan 9-50 kr per månad för ett webbhotell och alla vi listar håller en hög kvalité. Vi rekommenderar alltid Crystones webbhotell då dom har något som heter One click installer, vilket installerar din wordpress på ett klick!

Steg 3 – Installera WordPress

Om du har valt Crystones Webbhotell så är det egentligen bara att aktivera ditt webbhotell på det domännamnet du har köpt och sedan installera sidan med din One Click installer.

Svårare än så är det inte att installera wordpress med One click installer. Ny guide kommer inom kort hur du installerar wordpress utan online click installer.

Ha det bra och lycka till!

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.