Vad är ett webbhotell?

Home/Okategoriserade/Vad är ett webbhotell?

Har du hört ordet webbhotell, men vet inte riktigt vad det är? Ingen fara, du är långt ifrån ensam. Webbhotell är egentligen något som man kanske bara har kunskap om vid eget användande av ett eller om man arbetar inom branschen. Enkelt förklarat kan man säga att ett webbhotell är en typ av plats/tjänst som säkerställer att din hemsida eller blogg har en direktuppkoppling till internet under dygnets alla timmar.

När du startar din mobiltelefon eller dator och tar dig in på internet kan du skriva in en adress i webbläsaren och därefter få upp sajten du har sökt på. Tjänsten fungerar dygnets alla timmar, oavsett om du befinner dig utomlands eller hemma i Sverige. Det enda som krävs för att du ska lyckas med detta är att du har uppkoppling till internet. Oberoende på vart du befinner dig i världen kan du ta dig in på hemsidan och få upp samma sajt, med samma funktioner och samma design. För att lyckas med detta behöver man ett webbhotell. Webbhotellets uppgift är således att se till så att din hemsida (eller vilken annan hemsida som helst) är uppkopplad och tillgänglig när som helst.

Webbhotellet hjälper dig att synas

Ett webbhotell ser inte bara till att din hemsida eller blogg är ständigt uppkopplad, utan säkerställer också att du syns på internet. Man kan förklara det som så att webbhotellet är en plats, ett rum som du hyr för att kunna nå ut till kunder, läsare eller vad helst din målgrupp är.

Ett exempel är när du själv har skrivit in en adress i webbläsaren, t.ex. om du vill ta dig in på en sökmotor. Det du gör då är att skicka ut en form av förfrågan till webbhotellet som hanterar hemsidan. När din förfrågan skickas ut svarar hotellet med att ge dig tillgång till hemsidan och svårare än så är det faktiskt inte.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.