Vad är ett Webbhotell?

Home/Okategoriserade/Vad är ett Webbhotell?

Vad är ett Webbhotell?

För att kunna ha en webbsida eller skapa e-postadresser behövs en plats på internet, och det är här ett så kallat ”Webbhotell” kommer in i bilden. Beroende på vilket webbhotell man beslutar sig för att använda, tillkommer olika funktioner och möjligheter. Ett webbhotell är alltså, likt ett vanligt hotell, en plats där man hyr in sig för att exempelvis göra webbsidor tillgängliga för andra besökare.

Vem behöver ett Webbhotell?

Alla som vill synas på internet behöver ett webbhotell och alla sidor man önskar publicera måste ha en ”hemma-adress” varifrån de kan besökas. När man använder ett webbhotell får man ofta tillgång till teknisk support, vilket kan vara bra om tekniska problem uppstår. Olika webbhotell tillhandahåller olika tilläggstjänster så det kan vara bra att ta reda på exakt vilka behov man har för sina webbsidor.

Hemsidebyggare

Många webbhotell tillhandahåller sätt att enkelt kunna bygga sina sidor. Det kan vara alltifrån enklare hemsidebyggare, till CMS program, som WordPress eller Drupal. Ofta finns en enklare 1-klicksinstallation av ovan nämna program, vilket annars kan vara en relativt svår process att installera, då man väl köpt sig ett utrymme på webbhotellet. Konkurrensen är hård och det lönar sig att tita runt mellan olika webbhotell för att få den lösningen och det priset, som just passar för ändamålet.

Statistik och optimering

Webbhotell kan även erbjuda optimering för sökmotorerna, och erbjuda en viss statistik över besökarna. Det kan skilja mellan olika webbhotell om sådana tilläggstjänster ingår eller måste köpas till efteråt. På ett webbhotell får man oftast även tillgång till ett e-postkonto och det är lätt att skapa en samling liknande e-postadress som följer samma huvudadress som sidan. För dem som önskar skapa en webbutik erbjuder vissa webbhotell även lösningar för detta. Ibland kan man även få tillgång till ordbehandlingsprogram och särskilda bildredigeringsprogram.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.