Varför det kan vara bra med flera domännamn

Home/Okategoriserade/Varför det kan vara bra med flera domännamn

Ett domännamn är ditt unika namn på webben. Många webbhotell erbjuder domännamnet som en del av sina paketerbjudanden, men du kan också registrera domännamn på egen hand. De allra flesta brukar köpa ett endaste namn men ibland kan det vara värt att köpa ett flertal.

Hur fungerar det?

För att det ska vara så enkelt som möjligt att förstå hur det här fungerar kan vi låtsas att du är en klädbutik för kvinnor som vill börja sälja varor online. Din butik heter Kvinnliga Kläder och det kan därför tycka sig självklart att ditt domännamn ska vara dess namn och att det borde räcka med det. Efter ett år upptäcker du dock att du vill utvidga din affärsrörelse och nu även sälja kläder för män. Genom att redan ha köpt domännamnet ”kvinnligaochmanligaklader” har du löst problemet i förväg men det kräver att du redan från början har en klar vision över hur din affär ska utvecklas. Om du tycker att domännamnet nu blivit lite för långt kan du istället köpa andra namn som är enklare att skriva, exempelvis ”KoM klader”.

Ge utrymme för misstag

Ett annat skäl till att skaffa fler domännamn är att folk ofta stavar fel när de skriver in adresser. Hur många kallar inte Tv-serien for Downtown Abby istället för Downton? Det vore synd och skam om folk missade din butik bara för att de inte skrivit namnet helt korrekt, och därför kan du välja att köpa namn som ”Kvinnors klader” eller det medvetet felstavade ”Kvinliga klader” så att du är så täckt som möjligt. Om du hoppas på en mer internationell kundkrets är det också smart att köpa domännamn på engelska eller det språk du tror är mest gångbart. Avslutningsvis bör det också påpekas att ju enklare ditt namn är att komma ihåg desto mer sannolikt är det att du får fler besökare.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.