Webbhotell för affärssystem

Home/Okategoriserade/Webbhotell för affärssystem

När företaget ska göra en satsning på Internet så behöver företaget lägga sin hemsida och eventuellt andra system på en server som har åtkomst till Internet. Att sätta upp en egen server är en kostsam process som också kräver löpande underhållsarbeten. Därför väljer de allra flesta företag istället att hyra en plats på ett webbhotell där företaget kan publicera en hemsida och andra affärssystem. När man hyr en plats på ett webbhotell medföljer alla de programvaror, verktyg och funktioner som man behöver för sin hemsida. Det finns ofta flera olika paket man kan välja mellan, från några 10-tals kronor per månad och uppåt.

Om företaget ska använda ett egenutvecklat affärssystem eller ett affärssystem som företaget köpt eller kan använda utan licens krävs det att man väljer rätt webbhotellspaket. Paketet behöver erbjuda rätt utvecklingsspråk, prestanda och de tilläggsapplikationer som man behöver för att affärssystemet ska fungera. Om man exempelvis ska starta en e-butik som också hanterar kundinformation, betalningsöverföringar, orderhantering och mycket annat är det viktigt att man har hög säkerhet. Dessutom behöver man välja ett webbhotell som har en säker Internetförbindelse som har en hög upptid, så att kunder och de som arbetar med affärssystemet alltid kommer åt systemet.

VPS-server för komplexa affärssystem

Om man har ett större affärssystem eller ett affärssystem som kräver egenutvecklade applikationer för att fungera kan ett bättre alternativ vara att hyra en VPS-server. EN VPS-server kostar några 100-lappar att hyra varje månad men kan vara en bra lösning för specialanpassade IT-system då man vill ha maximal funktionalitet och säkerhet. Med en VPS-server kan man publicera alla de IT-system som man vill publicera på nätet som hemsida, e-butik och andra system. Dock krävs det att man har en viss kunskap om att installera och underhålla programvarorna på servern. Med en VPS-server får man också tillgång till massor av verktyg från webbhotellet som backup, brandvägg och en hög driftssäkerhet.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.