Webbhotell & hosting

Home/Okategoriserade/Webbhotell & hosting

Ett webbhotell är en plattform som tillhandahåller domäner. Privatpersoner och företag kan skapa ett konto hos ett webbhotell för att sedan köpa domännamn till exempelvis sin hemsida eller blogg. Det finns ofta olika paket att välja mellan hos ett webbhotell, allt beror på hur stort ditt företag är eller hur många hemsidor eller bloggar du behöver ett domännamn till. När du skapar ditt konto får du oftast välja ett abonnemang.

Vilket abonnemang ska jag välja?

Som tidigare nämnts så beror allt på storleken på ditt företag eller hur många domännamn du behöver. Skillnaden mellan de olika abonnemangen är oftast hur många domännamn du kan ha registrerade samtidigt på ditt konto. Andra saker som kan variera mellan olika abonnemang är exempelvis hur många databaser du kan skapa och om SSL-certifikat ingår.

Ett SSL-certifikat är det som gör en hemsida krypterad om känslig information som exempelvis kreditkortsnummer ska anges på sidan om det är en webbshop.

Vad kostar de olika abonnemangen?

Priset på abonnemang för webbhotell skiljer sig åt beroende på vilket abonnemang du behöver, vilket webbhotell du väljer som host för dina domäner samt vilka funktioner och tjänster som ingår.

Man kan säga att generellt ligger priserna för ett webbhotell mellan 80-1000 kr per månad. Men allt beror som sagt på vilka funktioner du vill ha och hur många domäner du behöver.

Tips och råd inför ditt val

Ett gott råd för dig som inte har ett webbhotell men behöver ett är att jämföra olika webbhotell innan du bestämmer dig för vilket du ska skaffa abonnemang hos. Det finns en mängd olika webbhotell idag så därför är det inte alltid helt enkelt att hitta det bästa och billigaste.

Bestäm först vilka funktioner du behöver samt hur många domäner du vill ha. Utgå sedan från det och välj det webbhotellet som har det bästa priset för de tjänster du behöver.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.