WordPress – innehållshanteringssystem (CMS)

Home/Okategoriserade/WordPress – innehållshanteringssystem (CMS)

WordPress

WordPress är en programvara med öppen källkod och upp emot en tredjedel av internet använder just WordPress som verktyg för att skapa sidor. WordPress är i grunden gratis men man kan köpa till särskilda teman, om man vill ha en mer unik ”look” eller funktionalitet.

CMS- baserat

WordPress är ett så kallat innehållshanteringssystem (CMS) och passar utmärkt för att skapa bloggar såväl som mer traditionella webbsidor. Detta publiceringsverktyg har utvecklats från att vara ett blogghanteringssystem, till att kunna erbjuda lösningar för de flesta innehållstyper. Man kan vartsomhelst logga in på sin inloggniningssida och skapa innehåll, bara man har tillgång till internet. Länge sågs verktyget som enbart ett sätt att upprätthålla en blogg men idag är det ett fullt utvecklat program, för att skapa vilken hemsida som helst.

Över 56 000 tillägg

En av de nödvändiga funktioner man som användare önskar är de tilläggsmöjligheter, som kan ses som små program, som utför olika funktioner. I dagsläget finns över 56 000 olika tillägg att välja mellan och nya utvecklas hela tiden. Det kan handla om alltifrån tillägg som ger statistik över besökare, skydd mot hackare till olika betalningslösningar om man driver en webbutik. När man skapar sin hemsida i WordPress börjar man med att välja ett färdigt tema, vilket sedan bestämmer det visuella och designen. Därefter kan man införa de ändringar man själv önskar, men huvudtemat kommer bestämma de stora dragen, så det gäller att ha en plan från första början.

Installation

Det enklaste sättet att installera WordPress och sedan genast sätta igång att använda det, är att installera det ifrån ett webbhotell. Oftast erbjuds en så kalla 1-klickinstalltion och då är det smidigt att komma igång. Den som ska installera det på egen hand behöver en rätt mycket förkunskaper men det finns bra information på nätet, och YouTube-videos som går igenom hur man gör.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.